Fiecare om viseaza sa aiba un loc de suflet, un loc in care sa isi traiasca povestea, un loc plin de iubire, un loc in care sa nu poarte masca, un loc in care sa rada si sa planga in voie, un loc al iertarii si al recunostintei, un loc in care sa nu-i fie teama de nimic, un loc care sa-i reflecte sufletul si frumusetea: Casa cu zane. Eu o am. Tu?
Tuesday, July 1, 2014
Rodia, un simbol de exceptie, in casa ta
Rodia este simbolul fertilitatii si belsugului, al dorintei in dragoste si al primaverii. Un fruct de rodie nu trebuie sa lipseasca din nici o casa cu zane.
De asemenea, rodia este asociata si cu crucificarea lui Christos, este un simbol al invierii, al renasterii naturii si al nemuririi. Dupa moartea Sa, se spune ca Iisus, la fel ca si Persephone, a coborat in iad pentru a infrange Raul si a castiga astfel viata dupa moarte pentru toti muritorii. Sucul rosu al rodiei simbolizeaza sangele lui Cristos, suferinta lui pe cruce si sacrificul facut de el pentru umanitate.
Totodata, rodia este asociata cu Fecioara Maria, pretioasele seminte ale fructului fiind un simbol al Fiul ei, darul oferit oamenirii de catre Maica Domnului. In pictura renascentista, Madona si Copilul sunt reprezentati adesea purtand un fruct de rodie, semnificand Biserica Universala.
Rodia are un rol important si in Vechiul Testament, ea fiind unul din singurele trei fructe permise in sanctuarul Templului Sfant. Motivul acestei alegeri consta in faptul ca rodia nu era niciodata devorata de insecte, ea devenind astfel un simbol al incoruptibilitatii. In traditia evreiasca, rodia era un simbol al prosperitatii. In Biblie, se consemneaza ca Moise a promis poporului evreu ca va gasi fructele de rodie in "tara fagaduita". In fiecare an, cu ocazia Roch Haschana, noul an evreiesc, se taia o rodie si i se numarau samburii pentru a descoperi cate fapte bune a adus cu el vechiul an.
Si, uite asa, rodia se odihneste cuminte, in casa cu zane, cu capul pe o perna de matase. Pentru ca merita!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment