Thursday, July 3, 2014

Gardul, cartea de vizita a unei case

Gardul s-a inveselit,
flori in dar el a primit!
La ureche mi-a soptit
ca tare si-ar fi dorit
iedera sa-l fi-nvelit.
Eu pe loc l-am linistit,
o surpriza am pregatit,
la momentul potrivit.
Acum, va soptesc doar voua:
ii gandesc hainuta noua!
O pictura pun la cale,
mandru gard, la deal, la vale!
Poze va voi arata,
cand surpriza voi gata.

Indrazneste sa fii diferit

Tie iti plac lucrurile altfel ? Mie si zanelor, da ! Prin urmare, am pus candelabrul in coltul camerei si fereastra in tavan. E diferit, e inedit, iar locul e inveselit. Intotdeauna, am considerat ca este o virtute sa fii curajos. Curajul este cel care iti schimba viata si o face mai frumoasa, mai buna, mai plina, mai rotunda.

Miniaturile, pe gustul zanelor

Zanele adora sa picteze! Nu stiai? Au sevalete, pensule, panze, culori si... mult talent. Ce picteaza zanele? Cele mai frumoase miniaturi! Priviti-le si veti intelege cat de mici sunt zanele din casele noastre: folosesc florile de gutui pe post de scaunel, atunci cand picteaza. Cum sa nu le iubesti?


Zurlica, masina de scris din copilarie

Tie iti place sa-ti decorezi casa cu zane cu obiecte vechi, din copilaria ta sau primite de la parinti, bunici si strabuni ? Eu ador sa am legaturi speciale cu obiectele din casa cu zane ! Dintre toate minunile decorative, cel mai mult iubesc obiectele care au facut parte din evolutia mea, care m-au ajutat sa cresc si sa fiu ceea ce sunt azi. Masina de scris este cea care mi-a vazut prima toate poeziile scrise in adolescenta, este cea care a aflat prima toate stirile si reportajele realizate pe vremea cand calculatorul era un lux si un obiect SF...Astazi, Zurlica (asa o cheama pe masina mea de scris, pentru ca facea zarva multa, cand era in verva !) este pazita cu strasnicie de batranul carturar, un batran soricel lucrat manual, pe care il iubesc cu patos!

Tu ce obiecte din trecutul tau ai pastrat ?

Wednesday, July 2, 2014

Sculptura in frunza de artar



Pentru un inceput de zi ca o poveste, ceva ce zanele stiu ca o sa va placa foarte mult: sculptura intr-o frunza de artar. Pana sa gasesc tabloul pe un site al artizanilor handmade, nu mi-a trecut prin minte ca se poate realiza un lucru de o asemenea finete si migala. Dar, iata ca oamenii pot face minuni, si in acest sens. Bucurati-va si voi de gingasia unei povesti sculptate intr-o frunza de artar !




In China si Japonia, frunza de artar este o emblema a iubitilor. Nord americanii obisnuiau sa puna frunze de artar la picioarele paturilor, pentru a alunga demonii si pentru a incuraja placerea sexuala, dar si somnul placut. De asemenea, in regiunea nord-americana, barza poate fi vazuta purtind frunze de artar in cuibul ei si, astfel, frunza de artar simbolizeaza venirea pe lume a unui bebelus. Frunza de artar reprezinta iubirea si minunea de a trai, in viata de zi cu zi. Buna dimineata, din casa cu zane!

Veioze handmade

Ca omul gospodar, am cumparat sanie, vara! Mai bine zis, am cumparat ghirlandele luminoase pentru viitorul brad. N-am rezistat, in fata macilor din voal, deja vad bradul verde, imbracat in tul corai! Dar, cum sa ma bucur de delicatetea lor, pana vine Craciunul? Foarte simplu: transform ghirlandele, in buchete diafane si le confectionez, din niste resturi de scandura, casutedragute si primitoare. Un strop de dantela, ratacita prin casa cu zane, pune punctul pe I: incredibil, irezistibil, iubire la prima vedere!

MINUNATE, trebuie sa recunoasteti!

Mesaje, pentru casa cu zane

Casa te intampina cu un mesaj. Pentru ca ea are sa-ti spuna secrete, are sa-ti povesteasca ce au facut Zanele, cat timp tu ai lipsit. Pentru ca te iubeste, te protejeaza si te primeste cu bratele deschise, zi de zi. "Love begins at home". Dragostea incepe acasa. Intotdeauna. Tu ce mesaj ai ales pentru casa ta?


Colivia decorativa




Colivia este un alt element de decor in mare voga, asa ca nu te feri sa o asezi in casa ta cu zane. Daca vrei sa evidentiezi un obiect, aseaza-l in colivie si pozitioneaza colivia in mijlocul camerei sau intr-un colt luminat. Colivia aduna laolalta sentimente aparte si viseaza timida la o lume mai buna, mai frumoasa.




Eu am ales, pentru casa cu zane, un lampadar-colivie. Lampa seara si colivie decorativa ziua - este un obiect perfect pentru o casa cu zane! Mi-a placut foarte mult ca pasarile sunt in exteriorul ei, sunt libere, se invart cat au pofta, in jurul casutei lor, se aseaza pe umerii zanelor, ciripesc si se iubesc.

Vazele-sticla, un must have


Nu te teme de vazele-sticla ! Ele sunt la mare moda si de mare efect. Daca sunt mari, aseaza-le intr-un spatiu generos, nu pe masa sau bufet. Vor da un aer deosebit incaperii, fiind obiecte aparte de decor.



Casa cu zane are 3 astfel de vaze, mari de jumatate de metru. Arata excelent, in hol! Daca vrei, le poti innobila cu o funda de dantele sau cu un mic medalion. Aseaza, in ele, flori naturale sau artificiale si efectul va fi maxim!

Orhideele, in casele cu zane

Suflete-pereche in forma de orhidee. In casele cu zane, orhideele sunt binevenite, pentru ca ele reprezinta simbolul rafinamentului, gingasiei, iubirii si intimitatii, al perfectiunii si al frumusetii perfecte. Din acest motiv, este frumos sa daruiesti orhidee persoanelor foarte apropiate. Minunatiile colorate vor umple casele celor dragi tie cu soapte de iubire.



In teologia crestina , petele de culoare de pe petalele orhideelor sunt asociate cu sangele lui Isus. In epoca victoriana, orhideele erau un simbol al elegantei si luxului, intrucat erau vazute ca intruchipari ale orientului exotic si erau greu de gasit, necesitand o ingrijire speciala, in sere incalzite.






Orhideea este o floare de o frumusete magnifica, care poate transmite un mesaj de dragoste, intelepciune si credinta. In China, ea semnifica atat rafinamentul, cat si inocenta copiilor. Orhideea este floarea reprezentativa pentru cea de-a 28-a aniversare a casatoriei.

Oglinzile din dormitor

Zanele va aduc o poveste interesanta despre oglinzile din dormitor si o solutie practica, pentru a rezolva problema lor. Oricat de interesant ar fi sa ai o oglinda in camera in care dormi, una dintre regulile feng shui interzice acest lucru. Mai ales daca oglinda reflecta patul. Specialistii spun ca, din punct de vedere energetic, efectele pe termen lung sunt distrugatoare pentru viata de cuplu. Ce solutie avem ? Una foarte practica: sa amplasam in dormitor o oglinda ca cea din fotografii. O oglinda cu obloane, pe care sa le inchidem seara. Sau o oglinda glisanta, pe care sa o putem intoarce cu fata spre perete, atunci cand mergem la culcare. Si inca un lucru important (pentru orice oglinda din casa, nu doar pentru cea din dormitor): este foarte important ca oglinzile sa fie curate tot timpul, astfel incat energia sa circule liber, in flux continuu. Altfel, oricat de bine ar fi amplasate, oglinzile murdare vor crea mai degraba probleme, decat sa ne ajute.

Tu stii care sunt locurile ideale, pentru a amplasa oglinzile? Iata:

1) Oglinzile asezate pe exteriorul usii de la baie au un rol pozitiv, deoarece inlocuiesc energia venita din aceasta incapere responsabila cu eliminarea murdariei si a reziduurilor, cu energia reflectata din alte sectoare ale casei. Simbolic, o oglinda amplasata pe usa de la baie face aceasta camera sa „dispara”, o separă de restul casei, redindu-i exclusiv rolul sau de eliminare si purificare. Despre baie, am sa va mai povestesc, pentru ca este un loc care, din punct de vedere al feng shui-ului, poate crea probleme.

2) Oglinzile asezate astfel incat sa reflecte lumina in intreaga camera, mai ales in incaperile cu ferestre prea mici, in care nu patrunde suficienta lumina solara. O astfel de oglinda dubleaza practic lumina intrata în camera, avind un rol extrem de pozitiv.

3) Oglinzile care acopera un intreg perete pot avea un rol pozitiv, in camera de zi, cand reflecta locul in care isi petrec timpul impreuna si se simt bine toti membrii familiei. Este vorba, practic, de dublarea unei energii pozitive si de crearea impresiei de largire a unui loc in care ne simtim bine, un loc incarcat pozitiv.

4) Oglinzile care sporesc efectul pozitiv al unui hol luminos, contribuind la raspandirea luminii in cele mai scunse colturi.

5) Oglinzile au o influenta pozitiva si atunci cand reflecta o masa (dar nu pe cea din bucatarie), cu conditia ca pe aceasta masa sa se afle mereu ceva de mancare (de exemplu o fructiera plina).

6) Oglinzile care creeaza impresia de largime intr-un spatiu prea stramt.

Sa va fie de folos !

Tablou din panza de paianjen

Pana acum cateva luni, nu credeam ca se pot face tablouri din panza de paianjen. Domnul Emil Muresan, un artist plastic din Medias, in varsta de 84 de ani, mi-a adus in casa cu zane minunea: o florareasa facuta din panza de paianjen. Tablourile sunt unicate si nu prea le vinde, pentru ca panza de paianjen este tot mai greu de gasit. O aduna cu grija, din casele parasite si din grajduri, o aduce acasa si o desfasoara fir cu fir. De-abia apoi stabileste tema tabloului, in functie de forma panzei. Este fantastic si sper sa il intalnesc, intr-o buna zi, ca sa-i strang mana si sa-i spun "MULTUMESC" !

Ce rol are panza de paianjen, in casa cu zane ? Ea conecteaza lumea din Rai, cu pamantul, precum spune o legenda veche de mii de ani.

Tuesday, July 1, 2014

Tinteste sus !

Mesajul zanelor, in aceasta dimineata: HOPE HIGH ! Increzatori, optimisti, pozitivi, cu zambetul la cote maxime - asa sa fim astazi ! Fericirea e in mainile noastre ! Fericirea inseamna ca am deschis ochii, si in aceasta dimineata. Fericirea inseamna soarele de mai. Fericirea inseamna "te iubesc" spus celor dragi. Fericirea inseamna pomul infrunzit. Fericirea inseamna o floare, un ciripit, o plimbare, o carte buna, un film. Fericirea inseamna o vizita la parinti sau la bunici. Fericirea inseamna zambetul ciufulit al copilului abia trezit din somn. Fericirea inseamna cerul. Fericirea inseamna o poveste dintr-o casa cu zane.

Adunati intr-un buchet toate lucrurile "marunte" din vietile voastre si veti tine in maini Fericirea. Sa aveti o zi minunata, vizitatori ai casei cu zane! Zanele ne-au preparat cafeaua. Serviti-va, va rog. E indulcita cu stropi de bucurie!

Deschide-ti aripile si zboara!

Un gand frumos, pe aripile unei pasari albe, pentru fiecare dintre voi! Asezati, in casa voastra cu zane, o pasare alba. Ea simbolizeaza latura voastra luminoasa, puternica si libera. Pescarusul alb, pe care vi-l trimit mesager, din casa cu zane, va aduce linistea sufleteasca. Acesta este simbolul lui.

"Trebuie sa întelegeti ca un pescarus este ideea nelimitata a libertatii, iar intregul vostru trup, de la o aripa la alta, nu este decat gandul vostru insusi.” (Pescarusul Jonathan Livingston” de Richard Bach).

Sa fiti puternici, sa fiti liberi, sa fiti luminosi! Pentru ca suntem ceea ce gandim!
Buna dimineata!

Flori, in orice Casa cu zane

Flori, pentru toti musafirii casei cu zane! Flori, care alunga ploaia! Flori, care sa va bucure sufletele! Flori pentru voi toate si voi totii! Tabloul este pictat de un om pe care-l indragesc foarte tare. Oana se numeste si a invatat sa picteze singura, studiind si exersind. In viata de zi cu zi, face cu totul si cu totul altceva, are o profesie fara nici o legatura cu pictura: are un centru de optica medicala. Picteaza din pasiune, iar tablourile ei sunt minunate. Zanele le iubesc foarte mult! Atunci cand daruiesti o floare, o alegi in functie de semnificatia ei, ca sa transmiti un mesaj?

Iata limbajul catorva flori:

Anemonele – dragoste nepieritoare
Crizantema – bucurie, optimism
Camelia - frumusete perfecta
Dalia – eleganta, demnitate
Gardenia – puritate
Levantica – noroc
Craciunita – puritate
Orhideea – frumusete rara
Bujorul – prosperitate, pudoare
Trandafirul roz – recunostinta, admiratie
Transafirul portocaliu – dorinta

Trandafirul galben – prietenie
Trandafirul alb – puritate, inocenta, adevar
Trandafirul rosu - dragoste
Cala – mandrie
Freziile – inocenta
Garoafa – fidelitate, dragoste de duata
Garoafa alba – iubire pura
Garoafa rosie- iubire infocata
Floarea soarelui – loialitate, bune intentii
Gladiolele – sinceritate, generozitate
Iasomia – gratie, eleganta
Irisul – intelepciune, credinta
Laleaua – este simbolul iubirii
Lalelele rosii- declaratie de dragoste
Lalelele galbene – o dragoste fara speranta
Liliacul mov – primele emotii ale dragostei
Liliacul alb- inocenta tineretii
Margaretele – simplitate, inocenta, puritate
Narcisa alba – respect
Narcisa galbena – dragoste neimpartasita
Violetele albastre – iubire, sinceritate
Violetele albe – urare de fericire
Zambila alba – dragalasenie, grija
Zambila roz – jovialitate, bucurie, dar si regret sau scuze
Zambila galbena – gelozie
Zambila albastra – loialitate



Busuioc, pentru suflet parfumat

Tu ai busuioc, in casa ta cu zane? Eu il ador! Din multe motive: e o planta sacra, e leac pentru multe boli, e delicios in mancare si are un miros ingeresc. Dar, inainte de toate, are o poveste FABULOASA! O cunosti? 

Se spune ca zefirul, de cum soseste primavara cu florile ei frumoase, vine in gradina si se joaca cu busuiocul, care isi scutura floarea. Zefirul ia florile de busuioc si duce mirosul lor, in zbor, lui Dumnezeu, semn ca samanaturile si florile cer izvoarele sale sa le ude si sa le creasca. Dupa ce Dumnezeu primeste de la zefir mirosul de busuioc, trimite ploaia pe pamant, roaga soarele sa isi intinda razele lui frumoase peste lume si se uita cum zefirul, calare pe calul lui cel mic, se joacă cu florile, inveselindu-ne pe noi, oamenii.

Balansoarul, un must have

Cunosti tehnica Balansoarului? Este un excelent exercitiu de respiratie, prin care iti poti recapata echilibrul emotional: Inspira 3 secunde, insa nu clavicular si nici toracal, ci abdominal... adica, umple burta cu oxigen, tine 7 secunde oxigenul in organsim dupa care expiri in 5 secunde. Expiratia este foarte importanta... pieptul se extinde iar burta si stomacul se retrag. Expiratia va dura 5 secunde. Important este sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura. Cand inspiri si iti umpli burta, imagineaza-te foarte fericit/a, pe un balansoar. Asa cum tragi oxigenul in tine, mareste imaginea si incerca sa o ai clara. Cand expiri si burta se retrage, extinde-ti pieptul, alegand o alta imegine a unei alte persoane dragi, poate fi mama, o prietena, un prieten sau cineva care te-a incurajat sau te-a ajutat. Repeta exercitiul, dandu-te in balansoar cu acea persoana draga. Inspiri, te ridici pe tine , expiri ridica-ti figura draga (mama sau pe cine ai ales). Inspira 3 secunde, tine aerul 7 secunde, expira 5 secunde. Repeti acest exercitiu pana se restabileste starea emotionala, echilibru intern si te simti relaxat/a. 

Vrei sa te legeni in balansoar, alaturi de zane? Te invitam si te asteptam! :)

Uneori, zanele pot fi vazute...

Pst, pst, veniti sa va arat ceva !!! Uitati-le, ele sunt zanele din casa si s-au lasat surprinse, pentru cateva momente ! Una-i Somnorica, alta-i Rasfatica si cea de-a treia-i Degetica. Puneti-va repede o dorinta, pentru ca zanele s-au lasat din zbor, au lasat din timpul lor de joaca si s-au asezat aproape de voi, pentru a va asculta. Ingerii vostri pazitori vor aduce dorintele zanelor, iar ele le vor duce intr-un zbor plin de lumina, catre cer. Haideti laolalta si, impreuna cu ingerii nostri pazitori, sa rugam zanele sa ne implineasca dorintele. Acesta este gandul meu bun, pentru toti cei care trec pragul Casei cu zane.

Sporul casei

Casa cu zane a primit astazi sporul casei. Putin diferit de cel clasic: sticla este facuta, de zana cea mica a casei, din hartie, boabe de orez si plastilina; rama este facuta, de zana cea mare a casei, din carton imbracat in fir de lana. Ce poate fi mai frumos decat un obiect, pentru casa cu zane, zamislit de cea mai frumoasa echipa: mama-fiica ? Sporul casei este un foarte cunoscut simbol al bunastarii. Dar, de unde a aparut el ? Iata ce poveste frumoasa, despre sporul casei, am gasit intr-o carte de terapie spirituala: "Fiecare om are o anumita suma de bani pe care o castiga lunar prin Drept Divin. Aceasta suma este determinata de karma personala si de cea de neam, de pacatele noastre si, nu in ultimul rand, de ceea ce face omul cu banii castigati. Aceasta suma de bani se poate creste sau se poate micsora in functie de ceea ce face persoana in cauza. Fiecarui om ii este dat un inger sau un ghid spiritual care se ocupa de problemele lui financiare. Acest inger este denumit popular sporul casei".

Potcoava norocoasa

Casa ta cu zane are o potcoava norocoasa? Daca nu, cumpara-i una, pentru ca potcoava este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale norocului, fiind considerata magica. Potcoava, pentru a avea efect benefic, trebuie agatata in special in zone inalte ale imobilelor, de preferinta langa usi. Americanii si irlandezii o aseaza cu bratele in sus, considerand ca asa capteaza norocul ce urmeaza a se scurge in case. In schimb, europenii o aseaza cu bratele in jos, spunind ca numai asa se scurge ghinionul. In Europa, ele sunt amplasate pe case, in hambare si grajduri considerandu-se ca pe sub potocoave nu pot trece spiritele rele. In Orientul Mijlociu, intalnim un model de teracota albastra imprimat cu potcoave. In Turcia, o potcoava mica din metal sau sticla albastra confera protectie divina si clarviziune, deseori fiind folosita si pentru alungarea deochiului. Casa cu zane a primit o potcoava din lemn, pictata manual de un mestesugar roman. Cum arata potcoava casei tale cu zane?

Dumnezeu sa-ti binecuvanteze casa



"Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta casa."

"Aceasta casa" inseamna casa zanelor mele, casa zanelor tale, casa oricarui om. Orice casa merita iubita si respectata. Casa este ca un templu, aflindu-se în centru lumii, este imaginea universului. Casa inseamna fiinta interioara, este un simbol feminin cu sensul de refugiu, de mama, de protectie.

 „Casa reflectă personalitatea femeii care o locuieşte. Bărbaţii sunt şi rămân întreaga viaţă musafiri în propriile case.” - Lady Mendl

Te iubesc-ul cel de toate zilele


Iubirea este cea mai armonioasa vibratie din Univers,este forta creatoare, in toate sferele vietii si realitatii. Fara aceasta puterea a iubirii, Universul nu ar exista. Aseaza, in casa ta cu zane, cat mai multe simboluri ale iubirii sau mesaje care sa exprime iubirea. Indiferent de forma, iti vor aduce starea de bine, datorita vibratiei pe care o emit.

In loc de "noapte buna", "multumesc, te iubesc!"

Ne-am regasit sub aripa calda a diminetii,
ingenunchiati in fata marii - altarul iubirii noastre.
Acele valuri eram noi,
imbratisindu-ne,
plecind si venind,
pe acelasi tarm infinit
al iubirii.

Culorile, in viata ta

Traim in mijlocul culorilor. Totul este culoare, in jurul nostru. Iar puterea culorilor, in vietile noastre, este cunoscuta de mii si mii de ani. Sa nu uitam ca harta corpului nostru este redata in diferite culori. Sa nu uitam ca fiecare organ raspunde la o culoare. Sa nu uitam de cromoterapie, vindecarea prin culoare. Sa nu uitam ca fiecare stare a noastra are corelata o culoare. Casa cu zane trebuie sa fie (neaparat) colorata! Mobilierul, decoratiunile, draperiile, candelabrele, totul trebuie ales cu mult curaj!

Ce efecte au culorile, in vietile noastre? Iata:

Rosu simbolizeaza energia fizica, focul, puterea, pasiunea, curajul, entuziasmul, este folosit pentru a ne sustine efortul si pentru a indeparta oboseala. Rosu indeparteaza negativitatea, poate incuraja o persoana timida, are un efect benefic asupra musculaturii, a articulatiilor, in special in zona picioarelor si a coapselor. Este folosita ca un tonic pentru persoanele care sufera de raceala sau circulatie greoaie.

Portocaliu reprezinta increderea in sine si in cunostintele detinute. Oamenii reprezentati de aceasta culoare sunt sufletisti, optimisti, si prietenosi. Potocaliul aduce in energie si ne da putere. Astmul, reumatismul, fracturile, crampele intestinale, problemele de ligamente si bronsita reactioneaza bine la tratamentul cu portocaliu.

Galben reprezinta gandirea in relatie cu psihicul, poate influenta atentia in mod pozitiv. Oamenii reprezentati de aceasta culoare sunt flexibili in gandire, usor adaptabili si vin cu idei noi. Galbenul ajuta la eliminarea toxinelor, ne elibereaza de gandirea negativa, avand efecte foarte bune in cazul depresiei sau al fobiilor. 

Verde transmite armonie, fiind la mijlocul spectrului intre rosu si violet, reprezinta podul dintre cele doua extreme. Persoanele reprezentate de aceasta culoare sunt foarte de ajutor (doctorii si asistentele sunt pe frecventa verde), iubesc sa impartaseasca cu cei din jus, sa daruiasca. Verde reprezinta viata buna, este culoarea inimii, a plamanilor, a pieptului si a umerilor. Verdele vindeca problemele fizice sau psihice din trecut. Puteti sa folositi verdele ca un tonic, ca pe un detoxifiant si impotriva oboselii si a durerilor de cap. 

Albastru reprezinta spritul dreptatii si un IQ ridicat. Albastru linisteste spiritul, imbie la contemplare si simbolizeaza onoarea, sinceritatea, integritatea. Culoarea albastru reprezinta gatul si poate rezolva problemele aparute la nivelul acestuia: probleme cu vocea, probleme de exprimare, tiroida.

Violet este culoarea care reprezinta creierul. De asemenea, violet reprezinta culoarea regala, inspirand protectie si mila. Ametistul iti poate reda linistea intr-o zi agitata. Violet este o culoare puternica, asa ca trebuie folosita cu moderatie. O expunere indelungata poate duce la depresie.

Tu iti colorezi casa sau preferi liniile cromatice simple?

I love Chopin


"Viata e asemenea unui pian: clapele albe simbolizeaza fericirea, iar cele negre tristetea. Dar, in timp ce treci prin calatoria vietii, adu-ti aminte ca si clapele negre creeaza muzica." Chiar si sub forma unei decoratiuni, pianul isi poarta mesajul, prin casele cu zane. Ca sa nu mai vorbim despre eleganta pe care o ofera incaperii! In casa cu zane, pianul este asezat in coltul masculin al camerei, sub forma unui suport pentru sticlele cu vin. Ingenioasa idee, nu-i asa? Zanelor le place!

Coronita de pe usa

O noua mestereala pentru casa cu zane: o coronita de pus pe usa, facuta din carton imbracat intr-o frumoasa rochita de satin si decorata cu o floare culeasa de pe o poseta veche. In casele cu zane, coronitele ar trebui sa fie nelipsite. Ele simbolizeaza renasterea, speranta unui nou inceput si un semn al primaverii. In Imperiul Persan, coronitele erau vazute ca simbol al importantei si succesului, iar grecii antici puneau coronite de lauri pe fruntile atletilor victoriosi la Olimpiade. Liderii romani purtau asemenea coronitele ca pe niste adevarate coroane si le agatau la usa, ca semn al victoriei. Forma de cerc fara inceput si sfarsit simbolizeaza eternitatea sau eterna renastere.

Incearca si tu sa faci o astfel de coronita ! E simplu si de efect.

Ce-si face omul cu mana lui, minune se cheama





Iti place sa mesteresti obiecte de decor, pentru casa ta, din lucrurile vechi sau ramase de la diverse activitati? Casa cu zane a primit o masuta de decor, facuta dintr-o placa de faianta ramasa a nimanui, 4 picioare de lemn de la un dulap vechi, o bucata de placaj si un rest de perdea. Valoarea masutei: inestimabila, pentru ca e din si cu suflet ! Daca si tu facut obiecte frumoase, pentru casa ta cu zane, arata-ni-le si da-ne idei!

Lumini multe si colorate

Orice casa are nevoie de lumina. De la soare, de la candelabre, de la lumanari - orice sursa de lumina este binevenita. In casa cu zane, aprind lumanari colorate, cat mai des. Ele aduc lumina si senzualitate, purifica si dau farmec oricarei incaperi. Exista chiar o semnificatie magica a lumanarilor colorate. O stii ? Uite ce spune ea: Magia lumanarilor isi face cel mai bine efectul in timpul lunii pline. Desi nu este o regula, multe persoane care practica acest ritual fac mai intai baie pentru purificarea simbolica. Altii prefera sa arda tamaie pentru a produce o atmosfera deosebita. Apoi incearca sa-si elibereze spiritul de toate gandurile, pentru a se putea concentra in totalitate asupra telului propus.

Semnificatia lumanarilor colorate:

Rosu - pentru putere de viata, pasiune si creativitate
Portocaliu - pentru puterea de a izbandi si pentru statornicie
Galben - pentru fericire, succes si respect de sine
Verde - pentru sanatate si dragoste
Albastru - pentru pace interioara si prietenie 
Indigo - pentru relaxare adanca si somn profund, odihnitor
Purpuriu - pentru taria interioara si maretie spirituala
Auriu - pentru bogatie si generozitate
Argintiu - pentru intuitie si visuri
Alb - pentru purificare, protectie si deplinatate
Negru - pentru schimbare, eliberare si innoire
Maron - pentru siguranta si bunatate
Roz - pentru romantism si dragoste
Curcubeu - pentru armonie si echilibru

Tu ce culoare de lumare ai alege, pentru casa ta cu zane?

Rodia, un simbol de exceptie, in casa ta

Rodia este simbolul fertilitatii si belsugului, al dorintei in dragoste si al primaverii. Un fruct de rodie nu trebuie sa lipseasca din nici o casa cu zane. De asemenea, rodia este asociata si cu crucificarea lui Christos, este un simbol al invierii, al renasterii naturii si al nemuririi. Dupa moartea Sa, se spune ca Iisus, la fel ca si Persephone, a coborat in iad pentru a infrange Raul si a castiga astfel viata dupa moarte pentru toti muritorii. Sucul rosu al rodiei simbolizeaza sangele lui Cristos, suferinta lui pe cruce si sacrificul facut de el pentru umanitate. Totodata, rodia este asociata cu Fecioara Maria, pretioasele seminte ale fructului fiind un simbol al Fiul ei, darul oferit oamenirii de catre Maica Domnului. In pictura renascentista, Madona si Copilul sunt reprezentati adesea purtand un fruct de rodie, semnificand Biserica Universala. Rodia are un rol important si in Vechiul Testament, ea fiind unul din singurele trei fructe permise in sanctuarul Templului Sfant. Motivul acestei alegeri consta in faptul ca rodia nu era niciodata devorata de insecte, ea devenind astfel un simbol al incoruptibilitatii. In traditia evreiasca, rodia era un simbol al prosperitatii. In Biblie, se consemneaza ca Moise a promis poporului evreu ca va gasi fructele de rodie in "tara fagaduita". In fiecare an, cu ocazia Roch Haschana, noul an evreiesc, se taia o rodie si i se numarau samburii pentru a descoperi cate fapte bune a adus cu el vechiul an. Si, uite asa, rodia se odihneste cuminte, in casa cu zane, cu capul pe o perna de matase. Pentru ca merita!

Intamplari deloc intamplatoare

Casa cu zane are nevoie de protectie, la fel ca orice casa. Pe langa icoana sfintita, am ales si un alt simbol special: Familia Sfanta. Sculptura din rasina am gasit-o dintr-o pura intamplare... deloc intamplatoare! Am gasit-o pe un site,pe care il urmaream de foarte mult timp. Intr-o zi, exact inainte de Craciun, a aparut minunea! A fost singura piesa, iar modelul nu a mai revenit la vanzare. A fost sa fie a zanelor, ce sa mai! Lucrurile care trebuie sa se intample, se intampla. In mod miraculos. Exact ca nasterea Pruncului Sfant.

Paza buna trece primejdia rea

Alege, pentru casa ta cu zane, simboluri puternice, care sa sugereze forta si curajul. In Casa cu zane, paza este asigurata de un puternic simbol englezesc: omul cu cap de buldog. El reprezinta forta si curajul, dar si prietenul de nadejde. Tie cine iti pazeste casa cu zane?