Tuesday, July 1, 2014

Culorile, in viata ta

Traim in mijlocul culorilor. Totul este culoare, in jurul nostru. Iar puterea culorilor, in vietile noastre, este cunoscuta de mii si mii de ani. Sa nu uitam ca harta corpului nostru este redata in diferite culori. Sa nu uitam ca fiecare organ raspunde la o culoare. Sa nu uitam de cromoterapie, vindecarea prin culoare. Sa nu uitam ca fiecare stare a noastra are corelata o culoare. Casa cu zane trebuie sa fie (neaparat) colorata! Mobilierul, decoratiunile, draperiile, candelabrele, totul trebuie ales cu mult curaj!

Ce efecte au culorile, in vietile noastre? Iata:

Rosu simbolizeaza energia fizica, focul, puterea, pasiunea, curajul, entuziasmul, este folosit pentru a ne sustine efortul si pentru a indeparta oboseala. Rosu indeparteaza negativitatea, poate incuraja o persoana timida, are un efect benefic asupra musculaturii, a articulatiilor, in special in zona picioarelor si a coapselor. Este folosita ca un tonic pentru persoanele care sufera de raceala sau circulatie greoaie.

Portocaliu reprezinta increderea in sine si in cunostintele detinute. Oamenii reprezentati de aceasta culoare sunt sufletisti, optimisti, si prietenosi. Potocaliul aduce in energie si ne da putere. Astmul, reumatismul, fracturile, crampele intestinale, problemele de ligamente si bronsita reactioneaza bine la tratamentul cu portocaliu.

Galben reprezinta gandirea in relatie cu psihicul, poate influenta atentia in mod pozitiv. Oamenii reprezentati de aceasta culoare sunt flexibili in gandire, usor adaptabili si vin cu idei noi. Galbenul ajuta la eliminarea toxinelor, ne elibereaza de gandirea negativa, avand efecte foarte bune in cazul depresiei sau al fobiilor. 

Verde transmite armonie, fiind la mijlocul spectrului intre rosu si violet, reprezinta podul dintre cele doua extreme. Persoanele reprezentate de aceasta culoare sunt foarte de ajutor (doctorii si asistentele sunt pe frecventa verde), iubesc sa impartaseasca cu cei din jus, sa daruiasca. Verde reprezinta viata buna, este culoarea inimii, a plamanilor, a pieptului si a umerilor. Verdele vindeca problemele fizice sau psihice din trecut. Puteti sa folositi verdele ca un tonic, ca pe un detoxifiant si impotriva oboselii si a durerilor de cap. 

Albastru reprezinta spritul dreptatii si un IQ ridicat. Albastru linisteste spiritul, imbie la contemplare si simbolizeaza onoarea, sinceritatea, integritatea. Culoarea albastru reprezinta gatul si poate rezolva problemele aparute la nivelul acestuia: probleme cu vocea, probleme de exprimare, tiroida.

Violet este culoarea care reprezinta creierul. De asemenea, violet reprezinta culoarea regala, inspirand protectie si mila. Ametistul iti poate reda linistea intr-o zi agitata. Violet este o culoare puternica, asa ca trebuie folosita cu moderatie. O expunere indelungata poate duce la depresie.

Tu iti colorezi casa sau preferi liniile cromatice simple?

No comments:

Post a Comment